top of page
278046517_353929103444571_2092955448184228927_n.jpg
slinger trans lang.png
LOGO SSP NL 2023_Tekengebied 1.png

DE KLEINE LETTERTJES

 • Veiligheidsvoorschriften! Gebruik van de items?
  Gebruik de wagenspanner, bijtringen en speenkoorden waarvoor ze zijn bedoeld; De wagenspanner en speenkoorden zijn geen (los) speelgoed en de clip mag zeker niet in de mond van uw kleine; Controleren speelgoed en bijtringen voor gebruik; Gebruik altijd onder toezicht van een ouder/volwassene; Het gebruik van onze baby producten is op verantwoording van de toezichthouder/ouder/volwassenen; Het is aan deze om zich strikt te houden aan de bijgeleverde veiligheidsinstructie EN altijd te raadplegen op onze site en op de achterzijde van de labels. Sproetjes en Sprietjes besteed veel aandacht aan de veiligheid van alle producten. We leven de Nederlandse norm voor speenkoorden na. Het wordt met veel zorg gemaakt en door ons gecontroleerd. Na de koop is het aan de toezichthouder om de bijgeleverde veiligheidsinstructie strikt en altijd na te leven. Hieronder staat beschreven hoe u als toezichthouder de artikelen veilig moet laten gebruiken. Ondanks dat onze producenten met uiterste zorg zijn gemaakt neemt Sproetjes en Sprietjes niet de verantwoordelijkheid voor het gebruik van de producten.
 • Materiaal en onderhoud
  VILT Het vilt is geverfde wolvilt is gemaakt van ZUIVER SCHEERWOL , waardoor het van nature vuilafstotend en onbrandbaar is.Het vilt die wij gebruiken voor de knuffel/rammelaars zijn van zichzelf vuilafstotend. Je kunt het voorzichtig met de hand wassen of onder een lauwe kraanafspoelen. Eventueel kun je wat pluisjes wegknippen. HOUT Australian Beechwood /Australisch Beukenhout - Het hout gaat langer mee als het af en toe behandeld word met olie. Je kunt hier voor lijnzaad of jojoba-olie gebruiken. Gebruik een olie voor kinderen en zuigelingen die 100% biologisch is en microbiologisch en dermatologisch is getest. Hout kan niet tegen grote temperatuurwisselingen, het gaat dan barsten. De houten bijtringen en rammelaars kun je daarom beter niet in de koelkast leggen. (de siliconen bijtringen daarentegen wel!) Hout is een natuurlijk product wat kan barsten of breken als het onder grote druk komt te staan door bijvoorbeeld vallen of stoten. SILICONEN Siliconen worden gemaakt vanuit silicium- (kiezel-) en zuurstofmoleculen. Na zuurstof is silicium het meest voorkomende element in de aardkorst. Siliconen worden gemaakt vanuit silicium- (kiezel-) en zuurstofmoleculen. Na zuurstof is silicium het meest voorkomende element in de aardkorst. Meestal is dit in de vorm van kwarts (in het klein is dit gewoon zand), waar vervolgens puur silicium uit gewonnen wordt. Van deze grondstof worden verschillende materialen gemaakt, waaronder de siliconen voor de kralen in onze collecties.De bijtringen die uitsluitend gemaakt zijn met de (BPA vrije) siliconen kralen zijn geschikt om in de koelkast of vriezer te leggen. Dit kan soms stof of vuil aantrekken. Dit kun je eenvoudig onder de kraan afspoelen. Het kauwen op de kralen kan scheuren opleveren na verloop van tijd. Dan is het tijd om het product te vervangen of weg te gooien om dat er dan kleine deeltjes los kunnen komen die verstikkingsgevaar opleveren. Alle ronde kralen en houten ringen hebben het PEFC ST keurmerk. Mocht je nog vragen hebben over de materialen die gebruiken of de producten die we maken neem gerust contact met ons op. We beantwoorden je vragen graag.
 • Zijn speenkoorden ook als bijtring te gebruiken?
  Speenkoorden Het speenkoord is een hulpmiddel om de speen niet kwijt te raken, het is geen speelgoed, rammelaar of bijtring als er een clip aan het einde zit; Het speenkoord dient nooit meegegeven te worden in bed of wieg, maar altijd onder toezicht van een volwassenen gebruikt te worden. Het speenkoord is niet om op de kauwen, maar alleen om een speen binnen handbereik te houden. Echter als uw kind de kralen een keer in de mond heeft is dit geen probleem. De houten kralen zijn onbehandeld en de gekleurde kralen zijn van een BPA-vrij siliconen gemaakt. Maar let op; het is niet de bedoeling en dient te worden voorkomen, zeker bij de clip. Maakt het speenkoord nooit langer en maak de knopen nooit los. Wanneer de onderdelen losser van elkaar komen te zitten dient het speenkoord niet meer te worden gebruikt. Controleer voor gebruik altijd of alle onderdelen nog goed aan elkaar vast zitten en op oneffenheden. Altijd alleen laten gebruiken onder toezicht van een volwassene.
 • Kan mijn baby met de wagenspanner en maxi-cosispanner spelen?
  Wagenspanners Gebruik de wagenspanner waarvoor hij bedoeld is; om naar te kijken. Het is geen speelgoed. De baby hoort hem niet los te kunnen maken door trekken of spelen; Zorg dat de wagenspanner goed bevestigd is aan de kinderwagen en geef het niet los aan uw kleineom mee te spelen; Controleer voor gebruik altijd of alle onderdelen nog goed aan elkaar vast zitten en op oneffenheden; Altijd alleen laten gebruiken onder toezicht van een volwassene; Maxi-Cosispanners Laat je kleintje alleen spelen met de spanner als hij bevestigd is aan de Maxi-Cosi. Het is geen los speelgoed; Zorg dat de wagenspanner goed bevestigd is aan de kinderwagen en geef het niet los aan uw kleine om mee te spelen; Controleer voor gebruik altijd of alle onderdelen nog goed aan elkaar vast zitten en op oneffenheden. Altijd alleen laten gebruiken onder toezicht van een volwassenen.
 • Mag de bijtring of mamaketting mee in bed?
  Bijtringen De bijtringen dienen niet meegegeven te worden in bed of wieg; De houten bijtringen dienen niet meer gebruikt te worden zodra uw kindje tandjes heeft; Controleer voor gebruik altijd of alle onderdelen nog goed aan elkaar vast zitten en op oneffenheden; Altijd alleen laten gebruiken onder toezicht van een volwassene; Mamaketting De ketting dient gedragen te worden door een volwassene. Alleen dan kan een baby er veilig mee spelen; Controleer voor gebruik altijd of alle onderdelen nog goed aan elkaar vast zitten en op oneffenheden; Er mag zachtjes gebeten of gesabbeld worden aan de kralen van de ketting, wordt er echter zo hard gebeten dat de kralen beschadigen mag het kindje deze niet meer in de mond nemen en dient de ketting niet meer worden gebruikt;
 • Waarom kan ik het artikel niet de volgende dag in huis hebben?
  Bijna alle producten worden met de hand gemaakt. Voorraad maken met custom-made artikelen is niet mogelijk. Sommige producten zijn in voorraad en soms kan het product pas gemaakt worden nadat de bestelling is geplaatst. Dit kost meer tijd. Echter is het het wachten waard want je hebt een uniek artikel voor je kleintje of een gaaf persoonlijk cadeau.
 • Kan ik het artikel met spoed bestellen?
  Helaas is dit niet mogelijk. We houden de besteldatum als volgorde aan. Als we spoed bestellingen gaan aannemen worden de levertijden voor anderen langer en dat willen we natuurlijk niet. Iedereen is gelijk en wacht dus even lang.
 • Kan de bestelling ingepakt worden als een cadeautje?
  Alle bestellingen worden standaard leuk ingepakt. Het is ook mogelijk om het rechtstreeks naar de ontvanger te laten sturen. Kies in dat geval een ander afleveradres en vermeld bij opmerkingen welke tekst je bij het pakketje zou willen. Bij de bestelling worden nooit orderbevestigingen of facturen met prijsinformatie meegestuurd.
bottom of page