Duurzaam en eerlijk ondernemen is het doel. Met recht kunnen wij zeggen dat alles ethisch en eerlijk is gemaakt. 

KEKKE SHOP & ONLINE

Ga naar de webshop

Sproetjes & Sprietjes

Cadeaubon Sproetjes en Sprietjes

Cadeaubon Sproetjes en Sprietjes

€ 15,00Prijs

Vanaf

Handgemaakt

Sproetjes & Sprietjes gevestigd in Utrecht is begonnen als hobby en uitgegroeid tot een bedrijf.  

Duurzaam (ontworpen) speelgoed voor baby's en peuters gemaakt van pure materialen ....., daarnaast ook leuke Kids lifestyle producten van andere ondernemers.

Materialen

De baby accessoires zijn gemaakt van siliconen die vrij zijn van BPA, weekmakers en andere chemische toevoegingen. Het is 100% food grated silicon en daarom 100% veilig voor de kleine avonturier. Het hout is onbehandeld, super glad geschuurd beukenhout. 

Motoriek

Het speelgoed beweegt heen en weer, maken een zacht geluidje en zijn goed voor de fijne motoriek. Hun natuurlijke kleur past overal bij en ze zijn zeer exclusief. We produceren slechts een klein aantal items in elk ontwerp en elke kleur.

Doorkomen tanden

Mooie bijtringen met stippen, wit, zwart, groen of marmeren accent. Gemaakt van siliconen BPA-vrije kralen gecombineerd met siliconen of houten ringen. Veilig om op te sabbelen wanneer de tandjes gaan doorkomen. De siliconen kralen en ringen hebben een verzachtende werking op het tandvlees. Onze bijtringen kunnen in de koeling!!

 

Collectie

De collectie heet ORBIT en is ontworpen en wordt ook met de hand geproduceerd in Utrecht. U kunt onze collectie in onze Kekke winkel vinden aan de Lijnmarkt 44 in hartje Utrecht, conceptstores of via onze webshop.  Een bericht te sturen via Instagram/ Facebook of WhatsApp kan natuurlijk ook.

Veelgestelde vragen

Veiligheidsvoorschriften

Veiligheidsvoorschriften! Gebruik van de items?


Gebruik de wagenspanner, bijtringen en speenkoorden waarvoor ze zijn bedoeld; De wagenspanner en speenkoorden zijn geen (los) speelgoed en de clip mag zeker niet in de mond van uw kleine; Controleren speelgoed en bijtringen voor gebruik; Gebruik altijd onder toezicht van een ouder/volwassene; Het gebruik van onze baby producten is op verantwoording van de toezichthouder/ouder/volwassenen; Het is aan deze om zich strikt te houden aan de bijgeleverde veiligheidsinstructie EN altijd te raadplegen op onze site en op de achterzijde van de labels. Sproetjes en Sprietjes besteed veel aandacht aan de veiligheid van alle producten. We leven de Nederlandse norm voor speenkoorden na. Het wordt met veel zorg gemaakt en door ons gecontroleerd. Na de koop is het aan de toezichthouder om de bijgeleverde veiligheidsinstructie strikt en altijd na te leven. Hieronder staat beschreven hoe u als toezichthouder de artikelen veilig moet laten gebruiken.

Ondanks dat onze producenten met uiterste zorg zijn gemaakt neemt Sproetjes en Sprietjes niet de verantwoordelijkheid voor het gebruik van de producten.
Zijn speenkoorden ook als bijtring te gebruiken?


Speenkoorden Het speenkoord is een hulpmiddel om de speen niet kwijt te raken, het is geen speelgoed, rammelaar of bijtring als er een clip aan het einde zit; Het speenkoord dient nooit meegegeven te worden in bed of wieg, maar altijd onder toezicht van een volwassenen gebruikt te worden. Het speenkoord is niet om op de kauwen, maar alleen om een speen binnen handbereik te houden. Echter als uw kind de kralen een keer in de mond heeft is dit geen probleem. De houten kralen zijn onbehandeld en de gekleurde kralen zijn van een BPA-vrij siliconen gemaakt. Maar let op; het is niet de bedoeling en dient te worden voorkomen, zeker bij de clip. Maakt het speenkoord nooit langer en maak de knopen nooit los. Wanneer de onderdelen losser van elkaar komen te zitten dient het speenkoord niet meer te worden gebruikt. Controleer voor gebruik altijd of alle onderdelen nog goed aan elkaar vast zitten en op oneffenheden. Altijd alleen laten gebruiken onder toezicht van een volwassene.
Kan mijn baby met de wagenspanner en maxi-cosispanner spelen?


Wagenspanners Gebruik de wagenspanner waarvoor hij bedoeld is; om naar te kijken. Het is geen speelgoed. De baby hoort hem niet los te kunnen maken door trekken of spelen; Zorg dat de wagenspanner goed bevestigd is aan de kinderwagen en geef het niet los aan uw kleineom mee te spelen; Controleer voor gebruik altijd of alle onderdelen nog goed aan elkaar vast zitten en op oneffenheden; Altijd alleen laten gebruiken onder toezicht van een volwassene; Maxi-Cosispanners Laat je kleintje alleen spelen met de spanner als hij bevestigd is aan de Maxi-Cosi. Het is geen los speelgoed; Zorg dat de wagenspanner goed bevestigd is aan de kinderwagen en geef het niet los aan uw kleine om mee te spelen; Controleer voor gebruik altijd of alle onderdelen nog goed aan elkaar vast zitten en op oneffenheden. Altijd alleen laten gebruiken onder toezicht van een volwassenen.
Mag de bijtring of mamaketting mee in bed?


Bijtringen De bijtringen dienen niet meegegeven te worden in bed of wieg; De houten bijtringen dienen niet meer gebruikt te worden zodra uw kindje tandjes heeft; Controleer voor gebruik altijd of alle onderdelen nog goed aan elkaar vast zitten en op oneffenheden; Altijd alleen laten gebruiken onder toezicht van een volwassene; Mamaketting De ketting dient gedragen te worden door een volwassene. Alleen dan kan een baby er veilig mee spelen; Controleer voor gebruik altijd of alle onderdelen nog goed aan elkaar vast zitten en op oneffenheden; Er mag zachtjes gebeten of gesabbeld worden aan de kralen van de ketting, wordt er echter zo hard gebeten dat de kralen beschadigen mag het kindje deze niet meer in de mond nemen en dient de ketting niet meer worden gebruikt;
Kan ik het artikel met spoed bestellen?


Helaas is dit niet mogelijk. We houden de besteldatum als volgorde aan. Als we spoed bestellingen gaan aannemen worden de levertijden voor anderen langer en dat willen we natuurlijk niet. Iedereen is gelijk en wacht dus even lang.
Kan de bestelling ingepakt worden als een cadeautje?


Alle bestellingen worden standaard leuk ingepakt. Het is ook mogelijk om het rechtstreeks naar de ontvanger te laten sturen. Kies in dat geval een ander afleveradres en vermeld bij opmerkingen welke tekst je bij het pakketje zou willen. Bij de bestelling worden nooit orderbevestigingen of facturen met prijsinformatie meegestuurd.
Waarom kan ik het artikel niet de volgende dag in huis hebben?


Bijna alle producten worden met de hand gemaakt. Voorraad maken met custom-made artikelen is niet mogelijk. Sommige producten zijn in voorraad en soms kan het product pas gemaakt worden nadat de bestelling is geplaatst. Dit kost meer tijd. Echter is het het wachten waard want je hebt een uniek artikel voor je kleintje of een gaaf persoonlijk cadeau.
Levertijden


We leveren ongeveer na 10 werkdagen (dit is dus exclusief zaterdag, zondag en feestdagen).
Het streven is om sneller te zijn. Maar omdat alles met de hand en uiterste zorg gemaakt wordt is het slim om van deze twee weken uit te gaan.
Materiaal en onderhoud


VILT Het vilt is geverfde wolvilt is gemaakt van ZUIVER SCHEERWOL , waardoor het van nature vuilafstotend en onbrandbaar is.Het vilt die wij gebruiken voor de knuffel/rammelaars zijn van zichzelf vuilafstotend. Je kunt het voorzichtig met de hand wassen of onder een lauwe kraanafspoelen. Eventueel kun je wat pluisjes wegknippen. HOUT Australian Beechwood /Australisch Beukenhout - Het hout gaat langer mee als het af en toe behandeld word met olie. Je kunt hier voor lijnzaad of jojoba-olie gebruiken. Gebruik een olie voor kinderen en zuigelingen die 100% biologisch is en microbiologisch en dermatologisch is getest. Hout kan niet tegen grote temperatuurwisselingen, het gaat dan barsten. De houten bijtringen en rammelaars kun je daarom beter niet in de koelkast leggen. (de siliconen bijtringen daarentegen wel!) Hout is een natuurlijk product wat kan barsten of breken als het onder grote druk komt te staan door bijvoorbeeld vallen of stoten. SILICONEN Siliconen worden gemaakt vanuit silicium- (kiezel-) en zuurstofmoleculen. Na zuurstof is silicium het meest voorkomende element in de aardkorst. Siliconen worden gemaakt vanuit silicium- (kiezel-) en zuurstofmoleculen. Na zuurstof is silicium het meest voorkomende element in de aardkorst. Meestal is dit in de vorm van kwarts (in het klein is dit gewoon zand), waar vervolgens puur silicium uit gewonnen wordt. Van deze grondstof worden verschillende materialen gemaakt, waaronder de siliconen voor de kralen in onze collecties.De bijtringen die uitsluitend gemaakt zijn met de (BPA vrije) siliconen kralen zijn geschikt om in de koelkast of vriezer te leggen. Dit kan soms stof of vuil aantrekken. Dit kun je eenvoudig onder de kraan afspoelen. Het kauwen op de kralen kan scheuren opleveren na verloop van tijd. Dan is het tijd om het product te vervangen of weg te gooien om dat er dan kleine deeltjes los kunnen komen die verstikkingsgevaar opleveren. Alle ronde kralen en houten ringen hebben het PEFC ST keurmerk. Mocht je nog vragen hebben over de materialen die gebruiken of de producten die we maken neem gerust contact met ons op. We beantwoorden je vragen graag.

Lees ook: DE KLEINE LETTERTJES
DE KLEINE LETTERTJES

PRODUCT INFORMATIE

ORBIT® van sproetjes en sprietjes - Exclusief design, deze bijtringen, gymstrings en speenkoorden zijn trendy, stijlvol & ohhh zo praktisch! Gemaakt van natuurlijke, duurzame en kwalitatief hoogwaardige materialen en vrij van BPA. Ze zijn perfect voor kleine handjes om vast te houden. Veilig voor je baby om op te zuigen, bijten en er mee te spelen. Bijtringen helpen bevorderen van gezond tandvlees en tanden en dankzij de dubbele functie als rammelaar of string ook goed voor de ontwikkeling van 3+maanden baby's.

Bij de meeste baby's komen de tandjes door als ze tussen 4 en 7 maanden oud zijn. Doorkomende tandjes en kiezen zorgen vaak voor klachten bij je baby vandaar dat ze het fijn vinden om op iets hard of kouds te kunnen bijten. Voor die momenten hebben wij een bijtring ontworpen van beukenhout, speciale siliconen kralen en ringen. De bijtringen zijn gecombineerd met grotere en kleinere ringen waardoor de bijtring tevens een rammelaar is.

VERZENDING EN BEZORGING

Alles wordt netjes verpakt in mooie eigen gemaakte pakketjes met extra's :-) - "PAKKETJE LIEFDE".

Waar mogelijk wordt er gebruik gemaakt van brievenpost.

Brievenpost NL € 3,95

Pakketpost NL € 6,95

Pakketpost Belgie en Duitsland € 9,-

Pakketpost Europa € 22,50,-

Pakketten voor buiten Europa € 25,-

Omdat alle producten met de hand gemaakt worden op bestelling gaan wij uit van een verzending tussen 5-7 werkdagen.

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat wij een artikel niet volledig op voorraad hebben waardoor we deze niet binnen de 3 tot 5 werkdagen aan je kunnen versturen. Dit staat altijd aangegeven bij het artikel. 
De tijd die PostNL nodig heeft om je pakket te bezorgen is vaak 1 a 2 werkdagen. Houd u hier rekening mee bij bestellen. Heb je je bestelling nodig voor een bepaalde dag of datum? App of mail ons dan zodat we kunnen kijken of dat mogelijk is.

RETOURNEREN

Mocht het zo zijn dat u toch niet tevreden bent met uw bestelling, laat me dat dan binnen 14 dagen weten.

Vraag het retourformulier aan via de mail en stuur deze mee.

Custom made artikelen kunnen niet geretourneerd worden tenzij er een artikel geleverd is dat niet conform bestelling is.

 

Overige artikelen; na het ontvangen van je bestelling, heb je 14 dagen het recht om aan mij door te geven dat je (een deel van) je bestelling wilt retourneren. Dit doe je door retourformulier te sturen met daarin je naam, adresgegevens, je ordernummer en welke producten je wilt retourneren. 

De producten moeten echter wel ongebruikt zijn en voor zover mogelijk in de originele verpakking terug worden gestuurd. 

De kosten voor terugzending zijn voor jezelf. Na ontvangst van de goederen wordt het betaalde bedrag binnen 14  werkdagen teruggestort, exclusief de verzendkosten. Het retouradres kan je opvragen via de mail.

 

Klacht

Een klacht over een product of levering? Stuur een mail o.v.v. je bestellingsummer  en je ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord. Dan komen we er vast wel aan uit! 

Alle prijzen zijn inclusief BTW en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en overige kosten.

OPENINGSTIJDEN

Maandag:     

Dinsdag:      

Woensdag:  

Donderdag: 

Vrijdag:        

Zaterdag:    

Zondag:      

gesloten - online

gesloten - online  10:00 - 17:30   11:00 - 18:00  

10:00 - 17:30    

10:00 - 17:00     

12:00 - 17:00      

VOLG ONS

KLANTENSERVICE

Webshop

Veiligheidsvoorschriften

Een berichtje via Instagram/Facebook is sneller na openingstijd 

WhatsApp berichten worden alleen tijdens openingstijden beantwoord.

 

Wees er alstublieft opmerkzaam op dat we aangepaste tijden hebben tijdens COVID-19. 

 

Voor vragen omtrent bezorging, retournering en klachten graag een bericht sturen naar: 

sproetjesensprietjes@outlook.com

WINKEL​

Lijnmarkt 44

3511KJ Utrecht

WhatsApp: +31 (0)627461271

E-mail: sproetjesensprietjes@outlook.com

Kamer van Koophandel
62225901
Btw nummer 
NL001200335B45

Sproetjes & Sprietjes © 2018-2020 Alle rechten voorbehouden. Op de alle ontwerpen en teksten van Sproetjes & Sprietjes rust auteursrecht.De ontwerpen zijn vastgelegd bij CC Proof.